Tilaus- ja toimitusehdot

Toimitustavat

Verkkokaupan tilaukset toimitetaan tilauksessa olevaan asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Tilausvahvistukset

Hyväksyttyään tilauksen asiakas saa näytölleen tilausvahvistuksen. Asiakas saa lisäksi sähköpostiinsa ilmoituksen tilauksen käsittelyyn ottamisesta, jos hän on antanut sähköpostiosoitteensa.

Toimitusajat

Digitaalisilla sisällöillä ja palveluilla ei ole toimitusaikaa, vaan ne ovat heti saatavilla, kun maksu on hyväksytty.

Palautusoikeus

Tuotteiden digitaalisesta luonteesta johtuen palautukset eivät ole mahdollisia.

Reklamaatiot

Kaikki toimitukseen liittyvät reklamaatiot pyydetään tekemään viiden (5) päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta asiakaspalveluun (sähköposti: info (at) liidiboksi.fi) Virheellinen tuote korvataan pääsääntöisesti toimittamalla virheetön tuote tilalle. Mikäli tämä ei ole mahdollista, kyseeseen voi tulla hinnan alennus tai kaupan purku.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Muuta

Emme vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä, eikä tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtoja ilmoituksetta. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.